CruiseGuiden.no

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


Hjem

Velg ditt Cruise

 

CaribbeanCruise

* Antigua og Barbuda

* Barbados

* British Virgin Islands

* Canada

* Cuba - Se: CubaGuiden

* Dominikanske Rep.

* Grenada

* Martinique

* Mexico

* US Virgin Islands


DanmarkCruise

* Hirtshals

* København


FjordCruise


IshavsCruise

* Antarktis

* Grønland

* Svalbard


KanalCruise

* Göta Kanal

* Haldenvassdraget

* Telemarkskanalen


MiddelhavCruise

* Frankrike

* Italia

* Monaco

* Tunisia


NilenCruise

* Se EgyptGuiden


Nord-Atlanteren

* Island

* Færøyene


TysklandCruise

* Kiel


ØstersjøCruise

* Estland

* Åbo - på finsk: Turku

* Åland

Booking

Hotell

Feriepenger

Flybilletter

Reisebyrå-Cruise

Informasjon

Pass og Visum

Værmeldinger

Se all Skipstrafikk


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


Annonsere

Om CruiseGuiden.no


 

Antigua og Barbuda

 


 

 


 

 

 

Populære feriemål

 

Barbuda

Redona

St. John


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

Opplev Antigua og Barbuda

 

Antigua og Barbuda er en øygruppe som ligger i Vestindia. Antigua er den største og dekker et areal som er 280 kv. km. stort Barbuda som er en flat koralløy har et areal på 161 kv. km., og ligger omtrent to nautiske mil nord for Antigua. Området har som ellers i caribien et tropisk klima med gjennomsnittstemperaturer litt under 30 grader. Antigua og Barbuda er kjent for alle sine (365) sandstrender.

 

   

Det fargerike turistkontoret på Antigua

 

     

 

De fleste av disse holder god kvalitet men det finnes også her områder man bør unngå. Ut fra egen erfaring lønner seg å undersøke litt på forhånd. Som eksempel på noen fine strender er - Dickenson Bay - Deep Bay - Trafalgar Beach - Galley Bay og Soldier´s Bat. Ønsker man å besøke områder som egner seg for dykking kan Cades Reef - Sandy Island Reef og Horseshoe Reef anbefales. Både på Antigua og Barbuda er forholdene fine for alle former for vannsport -  vannski - vindsurfing og paraseiling. Hotellene på Antigua har egne strender som er reservert for gjestene, og hvor det som regel er vakter og gode sikkerhetsforhold.

 

 

Er man på Antigua anbefales det å leie en taxi via hotellet og besøke øyområdet - det koster ikke mange kronene for en dags leie. Ved en slik rundtur kan man oppleve Antiguas fine dyreliv - hvor det bla. er observert over 100 forskjellige fuglearter. På Antigua som på andre caribiske øyer finnes det en del "slumområder" og i denne samenheng anbefales det at man setter sikkerhet fremfor fornøyelse.

 

 

St.John

St. John

 

St. John´s som er hovedstaden for hele øygruppen ligger på nordvestkysten av Antigua. Byen har litt i overkant av 30'innbyggere. St. John er anløpshavn for en mengde cruise skip som kommer fra Miami/Florida.

 

 

 

I havneområdet (en lang pir) kan man se skipene ligge side om side. I dette området foregår det en livlig handel med alt mulig rariteter. Byen har en del fine bygninger samtidig som den har har like mange halvferdige- og falleferdige bygninger. I et område som heter Redcliffe Quay finnes det restaurerte historiske bygninger og mange suvenir "forretninger".

Av severdigheter i St. John kan nevnes Antigua / Barbuda Museum - maritime museum - ruinene av Fort Barrington (guvernør Burt) - ruinene av Fort James (1675) - en gammel rettsbygning (1747) som nå inneholder utstilling av arkeologiske / antropologiske funn fra tidsperioden før Columbus "besøkte" denne øygruppen.


 

 

Barbuda

Barbuda

 

Barbuda er en flat koralløy som har noe over 1' innbyggere hvor de fleste bor i Codrington - ligger i Codrington lagunen. Barbuda dekker et areal på 161 kv. km., og ligger omtrent to nautiske mil nord for

 

   


 

 

Redona

Redonda

 

Redonda (oppkalt Santa Maria la Redonda etter kirken i Cadizer) er en liten vulkansk øy som ikke er større en en snau kvadratkilometer.

 

 

Redonda er ubebodd, og er ikke det man forbinder med det perfekte feriested, men den benyttes av mange som utgangspunkt for dykking. I sjøen utenfor øya er det et rikt fiskeliv. For å komme hit leier man som regel lokale kjentfolk med båter.

 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

 

 

Klimaet på øyene Antigua og Barbuda er tropisk med en gjennomsnittstemperatur på 27 grader. Årlige nedbørsmengde er ca. 1100 mm. Området er utsatt for tropisk orkaner, og da spesiellt i perioden oktober/november.

Været på Antigua - I dag !


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Antigua and Barbuda

 

Areal

Antigua 280 km2, Barbuda 161 km2, = totalt 442 km2

 

Folketall

75 741

 

Største byer

Hovedstad:  St. John’s Codrington (Barbuda)

 

Språk

Engelsk

 

Nasjonal- produkt i USD

Pr. innbygger: USD 7975

 

Valuta

Øst-karibisk dollar  (ECD) + USD

 

Kredittkort

De vanligste kreditkort aksepteres, fortrinnsvis AmEx og VISA.  Mindre restauranter tar kun kontanter.

 

Tips

Tips er ikke nødvendig. De fleste restauranter har uansett plusset på et servicegebyr på 10%. Tips ut over dette er selvsagt unødvendig.

 

Klima

Tropisk klima, lite variasjon mellom sommer og vinter, 25-30 C.  Regntid september-november.  Orkaner forekommer.

 

Helseforhold og mathygiene

Det er egentlig ingen helsemessige farer ved å oppholde seg på Antigua og Barbuda, men man skal likevel være oppmerksom på de lokale helseforhold. Drikk vann på flaske. Husk: Ikke drikk direkte av mineralvannbokser/flasker, bruk sugerør. Bruk bare is-biter av flaskevann. Det anbefales uansett at man tar kontakt med det lokale helsekontor for informasjon vedrørende behovet for vaksinasjon ved en utenlandsreise.

 

Strøm/telefon

110 og 220V.  Kontroller spenningen før bruk av eget utstyr.

 

Transport

Flyplassavgift ECD 50 ved avreise (våren 2004)

 

Ambassade

Nærmeste ambassade er i London Antigua and Barbuda High Commission 15 Thayer Street London W1M 5LD Tlf.:  +44 207-486 7073 

 

Visum

Ingen visumplikt

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Royal Norwegian Consulate Francis Trading Agency Ltd., Rioa Bldg., High Street,  St. John’s.  Kontortid 0800-1630, lørdag stengt Tlf.: +1 268 462 4555

 

Tidsforskjell til Norge

GMT-4

 

Nasjonale helligdager

Nyttårsdag, Langfredag, 2. Påskedag, Labour Day (1. mandag i mai), 2. Pinsedag, Dronningens fødselsdag 2. lørdag i juni, Caricom Day i juli, Karneval (1. mandag og tirsdag i august, 1. november (Frigjøringsdagen) og 1. og 2. Juledag.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Banker:  0800-1430 mandag-torsdag 0800-1300 og 1500-1700 fredag Bank of Antigua er åpen lørdag 0800-1200 Off.ktr.   0800-1730 Butikker 0800-1630 

 

Andre opplysninger

Venstrekjøring.  Veimerkingen er mangelfull, skjødesløs forbikjøring er vanlig, likeså husdyr i veien og manglende gatelys. Utvis vanlig forsikrighet mot tyveri

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Ferieguider

 

 

 


 

 


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no

 

 

 

 

 CruiseGuiden.no  ©