CruiseGuiden.no

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


Hjem

Velg ditt Cruise

 

CaribbeanCruise

* Antigua og Barbuda

* Barbados

* British Virgin Islands

* Canada

* Cuba - Se: CubaGuiden

* Dominikanske Rep.

* Grenada

* Martinique

* Mexico

* US Virgin Islands


DanmarkCruise

* Hirtshals

* København


FjordCruise


IshavsCruise

* Antarktis

* Grønland

* Svalbard


KanalCruise

* Göta Kanal

* Haldenvassdraget

* Telemarkskanalen


MiddelhavCruise

* Frankrike

* Italia

* Monaco

* Tunisia


NilenCruise

* Se EgyptGuiden


Nord-Atlanteren

* Island

* Færøyene


TysklandCruise

* Kiel


ØstersjøCruise

* Estland

* Åbo - på finsk: Turku

* Åland

Booking

Hotell

Feriepenger

Flybilletter

Reisebyrå-Cruise

Informasjon

Pass og Visum

Værmeldinger

Se all Skipstrafikk


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


Annonsere

Om CruiseGuiden.no


 

Canada

 

Calgary


 

 

Populære feriemål

 

Calgary / Alberta

Montreal

Ottawa

(Info. kommer)

Toronto

Wancouver


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

 

 

 


 

 

 

Opplev Canada

 

Grensen mellom Canada og USA er verdens lengste mellom to land. Den deler Nord Amerika i to og strekker seg over 6 tidssoner. Selv om Canada og USA oppfattes å være veldig like, byr Canada likevel på en helt annen opplevelse. Mange mener Canada er mer "europeisk" i sin måte å være på. Ikke bare pga politikken, helsevesen og trygdesystem, men ikke minst på grunn av det særpreget Québec Provinsen har, der fransk er hovedspråket.

Canada er kanskje mest kjent i Norge som en vinterdestinasjon, med Whistler og Banff som tilbyr noe av de beste skiopplevelsene i Nord Amerika. Men Canada har et meget variert klima. I dette enorme landet finner du alt fra permanent isdekke nord for 70. breddegrad til frodig vegetasjon på vestkysten av British Columbia. Men i det store og hele har Canada fire årstider, særlig i områdene som ligger langs den amerikanske grensen. Om sommeren kan dagtemperaturen komme opp i 35 C. og høyere, mens det om vinteren ikke er uvanlig at den går ned til -25 gr. C. Om sommeren er golf, turgåing, seiling, sykling og fisking populære aktiviteter. Hvis det er en aktiv ferie du er på jakt etter er Canada stedet! Her kan du være med på villmarksturer med kajakk, kano, til fots, valsafari, rafting, ski, snøscootersafari og sledekjøring. I landsbyene og langs nasjonalparkene er det store muligheter for at du kan møte på bjørn, elg og andre ville dyr. For deg som ønsker å ta det mer med ro og kanskje bare betrakte den storslåtte naturen er det mulig å reise rundt på egenhånd med leiebil, bobil, tog eller buss. Selv om avstandene er enorme er kommunikasjonsnettet godt utbygd, og det er lett å komme seg fra et sted til et annet. I tillegg er Montréal, Toronto og Vancouver storbyer i verdensklasse. Toronto ligger ikke mye etter New York når det gjelder shopping og teater. Når det gjelder ditt opphold i Canada er det mye å hente i forhold til USA.


 

Toronto

 

Prisnivået er generelt lavere. Den kanadiske dollar er verdt +/- fem kroner, mens den amerikanske dollar er på +/- syv. Restaurantbesøk, spesielt på vestkysten er rimelige. Klær, fritidsutstyr, sko, kunst og håndverk er lønnsomt å kjøpe. Kvitteringene bør du spare på, da du kan få refundert momsen, som er på 7%. Dette gjøres ved å fylle ut "Tax Refund Application for Visitors". Formular skal sendes inn sammen med dine kvitteringer. Disse får du på grensestasjoner. i souvernirforretninger og turistkontor.


Calgary

Calgary / Alberta

 

Calgary Alberta er "gateway" til Rocky Mountains. Banff er kun 90 minutter unna med bil og er et fantastisk utgangspunkt for å oppleve Nasjonal Parkens flott natur og dyreliv. Kanskje du får sett bjørn på nært hold?

Peyto Lake - Banff

Banff Nasjonal Park ligger i Rocky Mountains i sørvest Alberta. Kjører du nordover kommer du til Jasper Nasjonal Park og landsbyen Jasper. Her er det ikke uvanlig å oppleve rådyr gående midt i gate - midt på dagen. Reiser du til Banff får du ekstra valuta for pengene, for du opplever hele 3 skisteder: Banff med Norquay, Sunshine Village og Lake Louise. I tillegg får du en naturopplevelse av de sjeldne. Banff National Park er en av de vakreste i hele verden, blant annet med et fantastisk dyreliv. Skiområdene har tilsammen mer enn 30 heiser og 200 nedfarter.

 

 

Calgary

Calgary er Canadas Cowboy hovedstad, dette kommer tydelig frem under det årlige Calgary Stampede. Du kan oppleve mer av ”Ville Vesten” i historiske landsby museum og fort. Calgary er også en moderne storby med spennende uteliv, shopping, teater og konserter. Byen arrangerte vinter OL i 1988, og anleggene er nå en populær turistattraksjon. Med sin beliggenhet på grensen mellom prærien og fjellene, er Calgary også et perfekt utgangspunkt for ferie i Nasjonalparkene Banff, Lake Louise og Jasper.

Attraksjoner

Stampede Park: Her arrangeres Calgary Stampede, byens største årlige arrangement som strekker seg over 10 dager. Arrangementet er inspirert av det tradisjonelle ”ville vesten” med rodeos, parader og kappridning med hest og vogn.

Canada Olympic Park: OL Parken fra 1988. Verdt et besøk for alle sportsinteresserte. Her finnes bl.a. en bob- og hoppsimulator, et museum, og en 90-meters hoppbakke.

Calgary Tower: 168m høy og byens landemerke. Under Vinter OL 1988 brant den Olympiske flammen på toppen av Calgary Tower. Anbefales for den fantastiske utsikten over byen og Rockies fjellene og den roterende restaurant på toppen.

Heritage Park Historical Village: anadas størst levende historiske landsby presenterer livet i vestlige Canada før 1915 med over 150 bygninger, utstillinger, hjulbåt og damptog. Parken vant prisen for beste utendørs park i Alberta.

Calgary Zoo: Her kan du oppleve dyr fra hele verden, en forhistorisk park med informasjon om dinosaur tiden, botanisk hage med levende sommerfuglutstilling og mye mer.

Calaway Park: Canada´s største fornøyelsespark, 10 km vest for Calgary. Her kan du velge blant 27 morsomme berg-og dalbaner. Parken tilbyr også andre spennende attraksjoner som; show, teater, western mini-golf og shopping.

Aktiviteter

Eau Claire Market, byr på spesialiserte butikker, restauranter og IMAX Theatre. Kensington District har en koselig samling av moderne butikker og restauranter.

Banff/Lake Louise  *  SkiBig3  *  TourismCalgary  *  Travel Alberta  *  Alberta South


 

 

Wancouver

British Columbia / Wancouver

 

British Columbia er kjent som Canadas "playground". Storbyen Vancouver har en behagelig klima året rundt. Whistler, 1 1/2 timers kjøring nord for Vancouver er en destinasjon som er like spennende om sommer som vinter. Du kan oppleve høyfjell i Rocky Mountains, ørken i Okanagan distriktet og regnskog på kysten. Alt dette kan oppleves i en løpet av en dag!

 

 

 

Den geografiske beliggenheten ved Stillehavet i vest, og de høye fjellene i øst gjør Vancouver til en av de vakreste byene i verden. Her kan du stå på ski og seile i løpet av en og samme dag. Byen er blandet med moderne skyskrapere og flott natur. Ta taubanen opp til Grouse Mountain, den høyeste toppen i området med fantastisk utsikt over Vancouver, eller ta en spasertur i Gastown District, et nyrenovert gammelt orretningsområde fra 1870-årene. Besøk også Stanley Park, kjent for sine totempæler.

Attraksjoner

Stanley Park: Er en enorm park som strekker seg fra sentrum til nordenden av byen. Her finnes indianske totempæler, dyrepark, akvarium, badestrender og vakker natur. Utforsk parken til fots, på sykkel eller rollerblades.

Gastown District: Nyrenovert gammelt forretningsområdet fra 1870-årene. Her finner du gallerier, forretninger, barer og restauranter i noen av de eldste bygningene i Vancouver.

Harbour Center Tower: Ta glassheisen til utsiktsplattformen for en fantastisk panoramautsikt over byen, fjellene og havet. På toppen finnes en roterende restaurant hvor du kan nyte både god mat og en uforglemmelig solnedgang!

Grouse Mountain: Ta taubanen opp til den høyeste toppen i området, med fantastisk utsikt over Vancouver.

Vancouver Island: En trivelig fergereise fra Vancouver bringer deg til Vancouver Island og den koselige byen Victoria, som ble hovedstaden i British Columbia i 1871. Øya er populær for seiling, havfiske og andre vannaktiviteter hele året, og fra mai til september besøkes den av spekkhoggere.

Capilano Suspension Bridge: Litt oppe i fjellene finnes en av verdens lengste hengebroer. Den henger ca 70 meter over en liten dal, og er et imponerende byggverk omringet av vakker natur.

Aktiviteter

Godt utvalg av restauranter og underholdning i sentrum ved Robson Street og i Gastown District. I Yaletown har forfalne lagerbygninger blitt til elegante restauranter og i Chinatown finner du alt av eksotiske varer.

Hello BC  *  Tourism Wancouver


 

 

Montreal

Montreal

 

Montréal er den nest største franskspråklige byen i verden og ligger på en øy midt i St-Lawrence elven. Byen ble grunnlagt av franskmenn i 1642 og er i dag en internasjonal metropol med både historiske bygninger og tårnhøye skyskrapere, yrende fornøyelsesliv, og vakre parker. I sentrum er det bygget et underjordisk gatesystem: 30 km med kjøpesentere, spisesteder, kinoer og teater, som nås effektivt og raskt med undergrunnsbanen. Med over 3500 spisesteder, 400 kirker, 30 museer og med kanskje landets beste natteliv, skjer det alltid noe i Montréal.

 

 

 

Attraksjoner

Old Montreal & Old Port: Gamlebyen kan du oppleve den franske atmosfæren, og det nyrenoverte havneområdet som byr på et yrende uteliv og bredt underholdningstilbud som IMAX teater, Interactive Science Center og elvecruise.

Quartier Latin: Latinkvartalet rundt St-Denis Street og UQAM Univeritetet er en fargerik bydel med utallige kaféer, barer og variert kulturtilbud fra teater til festivaler.

Notre Dame Basilica: Basilica bygd i neo-gotisk stil, med et fargerikt interiør som helt klart er verdt et besøk.

Olympic Park: Bli med på guidet tur på den Olympiske stadion fra sommer OL 1976 og nyt den fantastiske
panoramautsikten over byen fra Montreal Tower.

Montreal Botanical Garden: Den botaniske hagen er den nest største i verden. 21 000 forskjellige planter, fordelt på 30 hager.

Mont-Royal: Fjellet midt i sentrum som ga byen sitt navn. Flott utsikt fra parken på toppen, samt St-Joseph Oratorium, som er et av verdens største spirituelle senter.

Parc des Iles: Ta ferje eller t-bane til dette parkanlegget på Ste-Helene og Notre-Dame øyene. Her finner du La Ronde, provinsens største fornøyelsespark, et av verdens ti største kasino, miljøsenteret Biosphere, et fort fra 1820, og badepark med sandstrand og vannsport.

Aktiviteter

Det er et rikt utvalg av restauranter og utesteder over hele byen. Shopping på Notre-Dame West og Ste-Catherine Street, samt flere kjøpesenter i sentrum.

Montreal


 

 

Toronto

Toronto

 

Toronto er hovedstaden i Ontario og er Canadas største by, samt landets sentrum for finans, IT og høyteknologi. Men den er også verdenskjent for sitt varierende kulturliv med over 125 profesjonelle teatre og 29 museer. Byen ligger flott til ved Lake Ontario, og har Canadas største innenlandshavn. Besøk de fargerike bydelene som Chinatown, Greektown, Little India og Little Italy i byen som FN har kalt ”verdens mest multikulturelle by”, eller spaser langs Yonge Street, verdens lengste gate som med sine 1900 km forbinder Toronto med villmarken.

 

 

Attraksjoner

CN Tower: Med sine 553 meter er det verdens høyeste frittstående bygning. Utendørs utsiktsplattform og roterende restaurant med fantastisk utsikt over byen. Se om du tør å stå på glassgulvet og se rett ned 342 meter! Ta Skypod heisen til toppetasjen, 447 meter over bakken.

SkyDome: Et av byens landemerker med sin spesielle arkitektur. Her kan du se hjemmekamp for Toronto Blue Jays.

Harbourfront Centre: Underholdningssenter i havneområdet som byr på kunst, diverse kulturelle arrangement, spisesteder, aktiviteter for barn og utendørs skøytebane. På kaia kan du ta båttur med seilskuter eller ferje til vakre Toronto Islands, 10 minutter unna.

Casa Loma: Dette er et 300 fot høyt slott i Edwardisk stil bygget i perioden 1911-1914. Her kan du utforske hemmelige ganger og tunneler.

Ontario Place: Toronto´s sommerpark. Se en IMAX film, besøk noen av de mange restaurantene, nattklubbene eller ta en padletur. Herfra kan du se Toronto´s beste fyrverkeri.

Paramount Canada´s Wonderland: Fornøyelsespark med over 200 attraksjoner, 60 berg-og dalbaner, vannpark, show og mange andre spennende attraksjoner. (30 min. fra sentrum)

Aktiviteter

Toronto har over 7000 restauranter, noe for enhver smak og lommebok. Du finner et bredt shoppingtilbud i Eaton Centre og langs Yonge Street. Byen er det 3.største teatersenter i den engelskspråklige verden, etter London og New York.

Toronto


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Canada

Stort sett som i Norge. Kaldere i visse deler av landet om vinteren og tilsvarende varmere om sommeren

 

 

Calgary

Jan

Feb

Mars

April

Mai

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Des

Min. Temperatur

-16

-15

-10

-3

3

7

10

8

4

-1

-8

-12

Max. Temperatur

-4

-3

1

10

16

19

24

22

17

12

3

-3

Soltimer

101

119

146

183

238

234

316

274

186

157

111

91

Nedbørsdager

8

8

11

9

10

13

10

11

8

7

7

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Montreal

Jan

Feb

Mars

April

Mai

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Des

Min. Temperatur

-13

-11

-5

2

9

14

17

16

11

6

0

-9

Max. Temperatur

-6

-4

2

11

18

23

26

25

20

14

5

-3

Soltimer

86

103

141

157

209

231

253

240

167

133

71

69

Nedbørsdager

17

15

15

14

13

12

13

10

13

12

15

17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ottawa

Jan

Feb

Mars

April

Mai

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Des

Min. Temperatur

-16

-15

-8

0

7

12

14

14

9

3

-2

-12

Max. Temperatur

-7

-5

1

11

19

24

27

26

20

14

5

-4

Soltimer

93

110

140

168

230

250

281

254

173

135

78

77

Nedbørsdager

13

13

12

11

11

11

11

10

11

11

13

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toronto

Jan

Feb

Mars

April

Mai

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Des

Min. Temperatur

-8

-7

-3

3

9

14

17

16

12

7

2

-4

Max. Temperatur

-1

0

4

12

18

24

27

26

22

15

7

-1

Soltimer

77

105

139

170

220

257

287

258

198

154

85

74

Nedbørsdager

15

13

13

12

12

9

9

9

10

10

13

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vancover

Jan

Feb

Mars

April

Mai

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Des

Min. Temperatur

0

1

3

5

8

11

13

12

10

7

3

2

Max. Temperatur

6

7

10

14

17

20

23

22

19

14

9

7

Soltimer

51

85

118

178

234

223

294

255

180

114

61

42

Nedbørsdager

20

16

17

13

10

10

7

7

10

15

18

18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Været i Canada


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

 

 

Offisielt navn

Canada

 

Areal

9976000 kv.km.

 

Folketall

31,825,416

 

Største byer

Toronto, Montreal, Vancouver, Ottawa (hovedstad)

 

Språk

Offisielle språk: Engelsk og fransk

 

Valuta

Kanadisk dollar (CAD), CAD 1=5,09

 

Kredittkort

Visa, MasterCard, American Express, Diners etc.

 

Klima

Stort sett som i Norge.  Kaldere i visse deler av landet om vinteren og tilsvarende varmere om sommeren

 

Helseforhold og mathygiene

Høy standard.  Reiseforsikring anbefales.

 

Strøm/telefon

110 volt. Nødvendig med tri-band mobil telefon

 

Transport

Gode transportforbindelser. Sikkerhet på veiene: Ingen spesielle sikkerhetstiltak nødvendig

 

Ambassade i Norge

Canadian Embassy, Wergelandsv. 7, 0244 Oslo Tlf.: 22 99 53 00, Faks: 22 99 53 01 Internett: www.canada.no

 

Visum

Visumfri Se den kanadiske ambassade i Oslo sin hjemmeside: www.canada.no

 

Nødtelefoner

911 (ambulanse, politi, brann)

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Royal Norwegian Embassy 90 Sparks Street, Suite 532 Ottawa ON K1P 5B4 Tlf.: + 613 238 6571, Faks: + 613 238 2765 Internett: www.emb-norway.ca

 

Tidsforskjell til Norge

4,5 – 9 timer.

 

Nasjonale helligdager

1.nyttårsdag, langfredag, 1.påskedag, Victoria Day (mai), Canada Day (1. juli), Labour Day (første mandag i september), Thanksgiving (andre mandag i oktober), 1. og 2. juledag

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Vanligvis 9 – 17.  Forretninger holder ofte åpent til 21

 

Andre opplysninger

Lav kriminalitet

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Båter- og Ferger og Vannkanaler

 


 

 

Dyreparker- og Nasjonalparker


 

 

Ferieguider

 


 

 

Flyplasser

 


 

 

Fornøyelsesparker

 


 

 

Hotell

 


 

 

Jernbane

 


 

 

Museum

 


 

 

Nyheter

 


 

 

Ski- og Sportsguider

 


 

 

Web-Cam

 

 


 

 


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no

 

 

 

 

 CruiseGuiden.no  ©