CruiseGuiden.no

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


Hjem

Velg ditt Cruise

 

CaribbeanCruise

* Antigua og Barbuda

* Barbados

* British Virgin Islands

* Canada

* Cuba - Se: CubaGuiden

* Dominikanske Rep.

* Grenada

* Martinique

* Mexico

* US Virgin Islands


DanmarkCruise

* Hirtshals

* København


FjordCruise


IshavsCruise

* Antarktis

* Grønland

* Svalbard


KanalCruise

* Göta Kanal

* Haldenvassdraget

* Telemarkskanalen


MiddelhavCruise

* Frankrike

* Italia

* Monaco

* Tunisia


NilenCruise

* Se EgyptGuiden


Nord-Atlanteren

* Island

* Færøyene


TysklandCruise

* Kiel


ØstersjøCruise

* Estland

* Åbo - på finsk: Turku

* Åland

Booking

Hotell

Feriepenger

Flybilletter

Reisebyrå-Cruise

Informasjon

Pass og Visum

Værmeldinger

Se all Skipstrafikk


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


Annonsere

Om CruiseGuiden.no


 

Den Dominikanske Republikk

 


 

 

 


 

 

Populære feriemål

 


 

 

 

Faktainformasjon

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta

 

 

 

Opplev Den Dominikanske Republikk

 

Den dominikanske republikk er et ypperlig mål for din ferietur. Her har finner du alt du drømmer om av hvite sandstrender, krystallklart ramsalt sjøvann og en herlig palmesus. Med et meget lavt prisnivå kombinert med et det herlige deilig klimaet lokkes hvert år stadig flere turister til å besøke denne øygruppen i Karibia. Ulempen med dette stedet er at det er ganske mye kriminalitet, men dette kan du unngå på de lukkede feriesentra og de stedlige hotellene.

Den dominikanske republikk ligger som de andre øyene i karibien i den tropiske klimasonen. Klimaet bringer ikke bare med seg sol og varme men bidrar også til tidvis store nedbørsmengder. Spesielt er dette på fjellenes nordlige del mens de sørlige sidene blir liggende i det man kan kalle "regnskyggen". Sommertid dreier passaten i østlig- og sørøstlig retning noe som gir regn til de sørlige deler av landet. Temperaturene er høye hele året. 


 

 

Santo Domingo

Santo Domingo

 

Hovedstaden Santo Domingo har en middeltemperatur i snitt for hele året på 25.5 grader og har den kaldeste perioden i jan. / feb. med ca. 24 grader.

Santo Domingo ligger på sørsiden av øya mot Det Karibiske Hav og har ca. 4 mill. innbyggere. Byen ble grunnlagtså tidlig som i 1498 av Columbus sin bror Bartolomé og var dermed den første hovedstaden i det spanske Amerika. Byen som i mange år var base for spanjolenes erobringer av kontinentet fungerer i dag som landets viktigs havn.

 

   

 

   

 

Ser man Santo Domingo i et historisk perspektiv så har byen  mange kulturelle atraksjoner å vise frem. Catedral Basilica Menor de Santa Maria og Primada de America Isabel La Católica esquina Nouel var de første katedraler som ble grunnlagt i hele verden. Den første stein ble nedlagt i 1514 av Diego Colón, som var sønn av ikke helt ukjente Christopher Columbus. Bygget er tegnet av arkitekt Alonzo Rodriquez, og stod ferdig i 1540. Det eldste fortet i Amerika ble reist en gang mellom 1503 / 1507 av Nicolás de Ovando. Alcázar de Colón ligger i enden av Las Damas og Emilio Tejera ble tegnet av Diego Colón og reist i en gang mellom 1510 og 1514. I over 60 år var dette sete for den spanske krone for denne delen av verden. I dag er bygningen totalrestaurert og her finner man museet Museo Virreinal.

Landet har sitt eget Karneval. Det arrangeres i slutten av februar og er kjent for sin enorme parade langs Malecón den 27. februar. Av andre arrangementer i landet bør nevnes festivalen Presidente de Música Latina som blir arrangert i juni på Olympia stadion med musikere fra hele Latin-Amerika. Byen Puerto Plata har også sin årlige merenque festival i begynnelsen av oktober på Malecón La Puntilla. I Sosúa er det festival siste uke i september.


 

 

Higüey 

Higüey 

 

Higüey ligger vest for hovedstaden Santo Domingo ikke langt fra kysten mot Atlanterhavet. Dette er stedet hvor du finner Basilica de Nuestra Señora de la Altagracia som er en imponerende bygning. Hvert år den 21. januar, strømmer det pilegrimmer hit. Det er ikke lov å entre kirken i shorts så påkledning er et must.


 

 

Punta Cana

Punta Cana

 

 

Punta Cana ligger øst for Higüey helt på østkysten av landet. I likhet med andre steder finner du også her fantastiske badestrender og fine ferieanlegg med de nødvendige fasiliteter for å gjøre ditt ferieopphold komfortabelt.

 

   

 

Feriesentrene er som andre steder i karibien av første klasse men står også her i meget sterk kontrast til den enkle- og fattige bebyggelse som tilhører lokalbefolkningen. Dersom du ikke bor på et av stedets hotell har du ingen tilgang til dere badeområder.  Offentlige badestrender finnes ikke.


 

 

Juan Dolio

Juan Dolio

 

Juan Dolio Karibia ligger på sørkysten bare noen få kilometer øst for hovedstaden Santo Domingomed og har sin strandlinje direkte ut mot det Karibiske Hav. Området her har de seneste årene utviklet seg til å bli et attraktivt feriested med strender, hoteller, restauranter og de har eget turistkontor.

 

   

 

Juan Dolio har mange populære strender. For dykkerentusiaster er stedet en perle med sin skipsvrak like under havets overflate.


 

 

Puerto Plata

Puerto Plata

 

Puerto Plata er det beste og mest populære området som Den Dominikanske republikk kan tilby turistene. Den som har lest om caribien, og sett for seg et avslappende liv med behagelig vann og varme finner dette i Puerto Plata. I dette er det over hundre kilometer med flotte hvite sandstrender hvor man bare kan nyte ferien.

 

   

 

Puerto Plata ligger ved den nordliger kysten omringet av fjellklippen Isabel de Torres som har en fantastisk utsikt over hele kystområdet. Hit kommer man med en taubane.


 

 

Playa Dorada

Playa Dorada

 

Playa Dorada omfatter idylliske ferieanlegg hvis eneste mål (utenom å tjene penger) er å få deg til å stortrives på din ferietur. Playa Dorada er ensbetydende med avslappende dager i et behagelig klima, med utsøkt mat og mange opplevelser.

 

   

 

Langs kyststripen er det tallrike sportsanlegg og handlesenter, og de som er bitt av golf-basillen kan benytte seg av den fine18-hulls store golfbanen. Playa Dorada er internasjonal med alle de ulike nasjonaliteter som blander seg til et spennende og fargerikt miljø. Det er lett å trives på Playa Dorada.


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

 

 

Tropisk havklima. Mest regn i mai, august, november og desember: Kan også regne de andre månedene. Orkan-sesongen er fra august til november. Sommeren er varm, i august kan det bli ulidelig hett midt på dagen.

Været - I dag !

 

Puerto Plata

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

19

18

19

20

21

22

23

23

22

22

21

19

Max. Temp.

27

27

28

29

29

31

31

31

31

31

29

28

Soltimer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedbørsdager

Vanntemp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Santo Domingo

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

19

19

20

21

22

23

23

23

23

22

21

20

Max. Temp.

29

29

29

30

30

31

31

32

31

31

30

29

Soltimer

178

178

229

202

185

184

188

213

198

200

185

176

Nedbørsdager

7

6

5

7

11

12

11

11

11

11

10

8

Vanntemp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

 

Offisielt navn

Den dominikanske republikken

 

Areal

48.442 kv.km.

 

Folketall

Ca. 8,4 mill. Ca. en tredjedel bor i hovedstaden. Religion: 95% romersk-katolsk

 

Største byer

Santo Domingo

 

Språk

Spansk. Betjeningen på hoteller og restauranter snakker engelsk.

 

Valuta

1 dominikansk peso (RD$) = 100 centavos

 

Kredittkort

USD i små sedler eller reisesjekker. Vekslingskursen mot norske sedler er dårlig. Kredittkort aksepteres på bedre hoteller og restauranter. Minibanker som tar VISA og Mastercard finnes ved større banker. Unngå kredittkort/reisesjekker utenfor Santo Domingo.

 

Tips

Lunsj serveres kl. 13-16. Middag kl. 19-23. Mange tar gjerne siesta når det er som varmest. Service er som regel inkludert i regningen på hoteller og restauranter, men man gir gjerne likevel 5-10 prosent driks. Bærere på hotellet forventer minst 5 RD$

 

Klima

Tropisk havklima. Mest regn i mai, august, november og desember: Kan også regne de andre månedene. Orkan-sesongen er fra august til november. Sommeren er varm, i august kan det bli ulidelig hett midt på dagen.

 

Helseforhold og mathygiene

Spesialvaksiner ikke nødvendig. Vær forsiktig med salater og rå grønnsaker. Skrell all frukt.

Drikk vann på flaske. Husk: Ikke drikk direkte av mineralvannbokser/flasker, bruk sugerør. Bruk bare is-biter av flaskevann.

 

Strøm/telefon

110 Volt, samme kontakt og uttak som i USA, adapter er nødvendig. GSM fungerer ikke. Telefonsystemet er sammenkoblet med USA.

 

Ambassade

Emabssy of the Dominican Republic: Sibyllegatan 13, Box 5584 S-114 85 Stockholm, Sverige. Tlf: +46866746 11.

 

Visum

Nei det er ikke visumplikt, men husk alltid pass.

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Santo Domingo konsulat: Postadresse: Real Consulado de Noruega; P.O. Box 543, Santo Domingo, Den Dom. Rep. Kontor: Real Consulado de Noruega; Avenida Sarasota 77, Ensanche bella Visa Santo Domingo. Tlf: +1809530 5400 Se: Nettside

 

Tidsforskjell til Norge

Norsk tid minus 5 timer

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Diverse

 

Opplevelser

Nasjonalpark


 

 

Ferieguider

 

 


 

 


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no

 

 

 

 

 CruiseGuiden.no  ©