CruiseGuiden.no

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


Hjem

Velg ditt Cruise

 

CaribbeanCruise

* Antigua og Barbuda

* Barbados

* British Virgin Islands

* Canada

* Cuba - Se: CubaGuiden

* Dominikanske Rep.

* Grenada

* Martinique

* Mexico

* US Virgin Islands


DanmarkCruise

* Hirtshals

* København


FjordCruise


IshavsCruise

* Antarktis

* Grønland

* Svalbard


KanalCruise

* Göta Kanal

* Haldenvassdraget

* Telemarkskanalen


MiddelhavCruise

* Frankrike

* Italia

* Monaco

* Tunisia


NilenCruise

* Se EgyptGuiden


Nord-Atlanteren

* Island

* Færøyene


TysklandCruise

* Kiel


ØstersjøCruise

* Estland

* Åbo - på finsk: Turku

* Åland

Booking

Hotell

Feriepenger

Flybilletter

Reisebyrå-Cruise

Informasjon

Pass og Visum

Værmeldinger

Se all Skipstrafikk


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


Annonsere

Om CruiseGuiden.no


 

Italia

 


 

 

Populære feriemål

 


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta

 

 

 


 

 

 

Opplev Italia

 

Italia er et land for beskuelse, opplevelser, avslapping og ferie. Italia er landet du kan besøke om og om igjen. Her finnes så mye av attraksjoner, museer, gallerier, badestrender,  aktiviteter, og atmosfære at du kan bruke både dager og uker uten å ha klart å oppleve alt. Italia har et enormt utvalg av det meste også når det gjelder hoteller, restauranter, foretninger og luksus. Her kan du leve livets glade dager.

Italia er en av Europas største turistattraksjoner og dette er lett å forstå når man besøker Roma, Milano, Firenze, Venezia eller et av landets sportssteder og ser hva disse byene- og områdene kan tilby. Besøker du Firenze blir du presentert en solid dose med kunst, kultur og historie. Reiser du til den unike byen Pompeii får du mange fascinerende svar på hvordan menneskene hadde det i begynnelsen av vår tidsregning.

 

   

 

Velger du en opplevelse i de italienske alper møter du et velorganisert system for turister.  Her har du alle muligheter både sommer - og vinter i bl.a. Parco Nazionale d´Abruzzo og fjellmassivene i Calabria. Italia har mange fine og kjente skianlegg som bl.a. Cortina D´Ampezzo, Madonna di Campiglio, San Martino di Castrozza, Canazei,  Courmayeur i Valle d´Aosta, Mont Blanc ogMatterhorn. Her er skisesongen fra desember til begynnelsen av april mens du på de to sistnevnte kan oppleve skiaktiviteter hele året.

Sommertid er ikke noe unntak for mulige aktiviteter i Italia. Her finnes sol- og varme i stort monn. I Italia kan du drive alle former for vannaktiviteter du kan svømme, snorkle, dykke eller du kan seile og drive med vindsurfing. Hvorfor ikke ta en seiltur på den fine Gardasjøen? Liker du ikke dette har du mange muligheter for å oppleve landet på mange andre måter. Du kan sykle i naturskjønne omgivelser eller du kan dra på shopping i en storby.  Uansett hva du finner på så er du garantert en fin ferietur i Italia

 

Firenze

Firenze

 

 

Firenze ligger i det nordlige Italia på begge sider av elven Arno. Denne byen beskrives av mange som en av verdens vakreste- og mest fascinerende byer. Historien forteller at romerne døpte denn byen for "den blomstrende" bl.a. på grunn av byens sjarm.

 

   

 

   

 

Firenze er kjent for sine kunstsamlinger, sine vakre bygninger og sin historie. Her finnes mengder med statuer og kunstverk fra kunsthistoriens mest berømte mesterverker i tillegg til en storslått arkitektur med palass reist i en festningslignende middelaldersk stil. Denne byen har også vært bosted for mange kjente personligheter og det kan i denne sammenheng nevnes  Michelangelso, Bottichellis, Ghirlandaios og Dante, Boccaccio, Machiavelli, Leondardo da Vinci og Galileo. 

Firenze har et fantastisk kunstmuseum som inneholder mange av verkene fra bl.a.  Michelangelo, Leonardo da Vinci og Tizian produserte. Her kan man blant mye annet beundre Michelangelos mest berømte verk "David". Er man i Firenze kommer man ikke utenom et besøk i byen sentrum hvor man kan se den berømte Santa Maria del Fiore-katedralen fra 1296, påbygd Brunelleschis berømte kuppel fra årsperioden 1420-1461. Man kan se det marmorkledde klokketårnetfra ca. 1334 og det åttekantete baptistnerium.

Firenze kan by på alt. Her finner man den supre shopping-gaten Vi dei Tornabuoni i Santa Maria Novella som er regnet som italias mest fasjonable handlegate. Her finnes designerbutikker av ypperste klasse, eks. Saint-Laurent og Gucci. Av andre shoppinsteder kan nevnes Via Roma, Via de´Calzaiuoli og Via Por Santa Maria. Til glede for alle shoppere kan det nevnes at gatene i Firenze i selve bykjernen er stengt for biltrafikk hele uken fra tidlig morgen til sen ettermiddag.


 

 

Milano

Milano

 

 

Milano er italias nest største by. Den ligger mellom elvene Ticino og Adda ca. 50 mil nordvest for Roma og er hovedstaden i Lombardia og Milano provinsen. Som de fleste andre italienske byer kan Milano vise frem sine attraksjoner i form av kirker, museer, kunstgallerier, konserthus, verdens fjerde største katedral og teater. Herav operahuset Teatro alla Scala som har hele 3.600 sitteplasser og er derved er et av verdens største. Her finner du også Piazza del Duomo og den store gotiske katedralen Il Duomo som ble påbegynt i 1386. Kirken har plass til så mye som 40' mennesker tredje største i Europa. Den er satt opp i hvit marmor, den har fem skip som er i i gotisk stil og den er fantastisk utsmykket med bl.a. over 2' statuer. 

 

   

 

Liker du å shoppe er Milano en motenes by med sin basis i ungdoms- og  de utfordrende kolleksjoner. I Via Monte Napoleone kan fu finne, og i  forretninger som tilbyr merkevarene Versace, Gucci, Ungaro og Valentino Uomo og i Via Sant´ Andrea finner du Armani, Ferré, Hermés, Chanel og Trusssardi. I Galleria Vittorio Emanuele 2 finnes  mange muligheter for å handle klokker, smykker og andre typer produkter.

En tur til Milano innebærer for mange å overvære en fotballkamp i italienske Seirie A hvor man bl.a. kan se byens favorittlag Milan og oppleve en stemning på stadion man aldri får føle hjemme i Norge.

Besøksguide


 

 

Napoli

Napoli

 

 

Italias tredje største by er Napoli. Den ligger ved Golfo di Napoli som av mange er regnet som en av verdens vakreste bukter. Golfo di Napoli ligger godt beskyttet av øyene Ischia og Capri. Napoli ble grunnlagt av grekerne omtrent 600 f. Kr. og ble under romertiden et attraktivt sted for italias overklasse.

 

 

 

   

 

Med stadig skiftende makthavere har byen fått en meget bred arkitektonisk utforming. Napoli's gamle bydel ligger nær havnen med trange gater og jevnt over dårlige forhold på nesten alle måter. Vedt havnen ligger Castel Nuovo (1280) som har en triumfbue fra renessansens tid. Nordvest for jernbanestasjonen finnner man Castel Capuano fra 1300-1600-tallet og Porta Capuana fra slutten av 1400-tallet. Lenger nord er amnge gamle katakomber og på en høyde sees slottet Capodimonte fra 1738. Napoli har (hold deg fast) hele 500 kirker. Dette er 100 mer enn det som Roma kan vise til. Her finner du San Gennaro fra rundt 1300-tallet, San Domenico Maggiore fra 1200-tallet, den gotiske Santa Chiara fra 1310 - 1328, og renessansekirken Monte Oliveto.

Skal du til Napoli må du være oppmerksom på følgende: 

Denne byen er beryktet for sin høye kriminalitet og tyveriene florerer, og da spesiellt i turistsesongen. Dette har sin bakgrunn bl.a. i at det er mange store slumstrøk hvor folk lever under meget kummerlige forhold og må ta seg til "litt av vert" for å overleve. I Napoli er det mye forurensning som eks. astmatikere bør unngå. De hygieniske forholdene er heller ikke så bra og flere badestrender nær byen er blitt stengt på grunn av dette.


 

 

Pompeii

Pompeii

 

 

Fra skoledagen kan vi huske læreren fortalte om byen Pompeii og dennes skjebne da byen i år 79 etter Kristus ble fullstendig begravd i aske fra vulkanen Vesuvs. Byen hadde på den tiden en befolkning på ca. 8' - 1'  hvorav rundt 2' omkom i katastrofen. Bildene fra disse skoletimene sitter for mange fortsatt på netthinnen.

 

   

 

   

 

Pompeii er en det man kan kalle for en oldtidsby som ligger sørøst for Napoli, og er fra omtrent 600 tallet før Kristus. I følge historiske beskrivelser ble Pompeii gjenoppdaget i 1748, men de virkelige arkeologiske utgravingene ble ikke igangsatt før på 1800-tallet. I og med at byen ble "hermetisk forseglet" ved den omtalte katastrofen får man her et virkelig inntrykk av livet i en middelstrio romersk provinsby. Gjennom det enorme

arbeidet som er utført med alle utgravinger og avstøpninger får man her et bilde av hvordan menneskene så ut og hva de hadde på seg for snart 2' år siden. Utgravingsarbeidet er ennå ikke ferdig men du anbefales å ta turen til Pompeii og oppleve denne oldtidsbyen på nært hold.


 

 

Roma

Roma

 

Pompeii er en det man kan kalle for en oldtidsby som ligger sørøst for Napoli, og er fra omtrent 600 tallet før Kristus. I følge historiske beskrivelser ble Pompeii gjenoppdaget i 1748, men de virkelige arkeologiske utgravingene ble ikke igangsatt før på 1800-tallet. I og med at byen ble "hermetisk forseglet" ved den omtalte katastrofen får man her et virkelig inntrykk av livet i en middelstrio romersk provinsby. Gjennom det enorme

arbeidet som er utført med alle utgravinger og avstøpninger får man her et bilde av hvordan menneskene så ut og hva de hadde på seg for snart 2' år siden. Utgravingsarbeidet er ennå ikke ferdig men du anbefales å ta turen til Pompeii og oppleve denne oldtidsbyen på nært hold.

 

Roma er som de fleste vet hovedstaden i Italia. Byen med sine forsteder har ca. 4 mill. innbyggere. I tillegg omfatter hovedstadsrollen også den uavhengige Vatikanstaten. Vatikanet som er det åndelige og administrative sentrum for den romersk-katolske kirken styres av paven. Romas historie går helt tilbake til år 1300 f.Kr med utgangspunkt i en landsby på den kjente Pallatinhøyden. Roma ble hovedstad i Italia ca. 1870, og siden vært i en kontinuerlig utvikling. og fremstår i dag som en av Europas mest besøkte byer.

 

 

   

 

 

I Roma kan man oppleve det meste, men byen er først og fremst et paradis for de historieinteresserte. Den er ikke det beste stedet for "natteravner" eller de som ønsker seg fine teater- og konsertforestillinger.. Her finnes mengder av  kunst, kultur, arkitektoniske mesterverk, fantastiske fontener, forretninger av alle slag, alle typer restauranter, Amfiteateret Colosseum fra år 72 etter Kristus. og ikke minst en utrolig- og ekte italiens atmosfære. I tillegg til alt dette finner man St. Peters-kirken, og Vatikanet hvor Paven holder den årlige høytidsmessen. Vatikan-museet er blant byens største attraksjon og består av 13 separate gallerier. Her finnes bl.a. Michelangelos freskomalerier i Det Sixtinske kapell. I Roma kan man også se slottet til tidligere Keiser Hadrians Sant´Angelo. Dersom du skal besøke dette - kom tidlig på morgenen for her blir det fort lange køer.

Er du i denne fantastiske byen bør du ta deg tid til å oppleve folkelivet ved Spansketrappen, og shopping i områdene mellom Piazza di spagna og Via del Corso, hvor du finner Via Condotti som den fremste motegaten. Her kan man shoppe både moteklær og smykker. I Roma finnes det man trenger (og mye av det man ikke trenger). Det finnes god mat og godt drikke omtrent overalt - fra den enkleste pizza-bod til den dyreste restaurant, og alle mulige spesialiteter. Prøv eksempelvis restaurantområdet i Trasevere og ved Piazza Navona. Roma er virkelig en storby i Europa som anbefales på det "varmeste". Roma er en by som ikke er "skapt" for biltrafikk og den beste måten å ta seg frem er å benytte bena (det er lang å gå og både du- og ikke minst barna - blir garantert slitne), og t-banen.

Besøksguide   *   City Guide Roma


 

 

Sardinia

Sardinia

 

 

Sardinia er en stor øy med et behagelig middelhavsklima som ligger geografisk sett sør for det franskdominerte Korsika og vest for fastlandet (se kart). Byen Cagliari som ligger på sørkysten ble grunnlagt av fønikerne.

 

   

 

   

 

I dag er Cagliari et kjent turistmål som søker stedets historie og de mange attraksjoner. Her finner man en moderne by bygget rundt en gammel bydel, gamle romerske ruiner og et amfiteater. Cagliari er et fint sted som også kan tilby sine besøkende fine sandstrender for avkjøling i sommerheten.


 

 

Sicilia  

Sicilia

 

 

Sicilia forbindes av "de fleste" med mafia, korrupsjon gjenger og elendighet. Dette er et bilde som er dannet gjennomårtier og som henger ved "landet". Til tross for dette er Sccilia et flott sted og ikke minst byen Palermo som kan by sine besøkende på alt fra historie til moderne turisme. Sicilia er delt fra fastlandet ved Misinastredet.

 

   

 

Befolkningen består av både fønikere, grekere, romere, arabere og spaniere. Øyas største byer er Palermo, Catania og Mesina. Palermo er hele året gjennom vakkert beplantet med busker og blomster og byen har flotte fargerike hageanlegg. Her finner du Strandpromenaden La Marina som fører deg frem til La Flora som er en fantastisk park fra 1700-tallet med mange fargerike planter sammen med det berømte Capella Palatina fra ca. 1132 som er et byggverk utsmykket med praktfulle gullmosaikk- og marmorarbeider. Byen kan også by på fine sandstrender mot et varmt Middelhav. Geografisk sett ligger Palermo vakkert til på nordkysten av Sicilia i områdert som den meget fruktbare sletten Conca d´Oro. Byen har som Sicilia forøvrig et behagelig klima 


 

 

Venezia

Venezia

 

 

Hvem har ikke drømt om å "flyte" på en av Venezia's kanaler i en gondol en stille sen kveld i solnedgangen. Dette kan du oppleve dersom du besøker denne fantastiske byen. Venezia er hovedstaden i regionen Veneto og provinsen Venezia, og er en unik by som er bygd på 117 små øyer med et stort antall vannkanaler.

 

   

 

   

 

Venezia er ikke av de største byene og har bare ca. 60' innbyggere. Selv om byen er lite finner i overkant av 12 millioner turister veien hit hvert eneste år. Venezia er som andre italienske byer meget fascinerende. Her er det mange opplevelser som venter. Venezia har over 4 mil med kanaler hvor Canal Grande er den mest kjente, og svinger seg gjennom byen omkrabset av byens mange attraksjoner. Det er totalt 180 kanaler i Venezia og de fleste har en bredde på mellom 2-4 meter. Byen er bundet sammen av ikke mindre enn 400 broer, som sammen med kanalene danner et fantastisk skue. Byen Venezia er en av de vakreste, rikeste og mest særpregede kunst- og turistbyer i hele verden. Her opplever du kanalene, broene og den amle bydelen som er bevart helt uforandret. Du finner kvarterene som går mellom kanalene oppdelt i små og trange gater kun med plass for fotgjengere.

Venezia har over 100 flott dekorerte kirker som eksempelvis Santa Maria della Salute som er et av barokkens mesterverk, og Markuskirken som opprinnelig var en treskipet basilika fra 800-tallet. Du finner severdigheter som Piazza San Marco ( Markus-plassen), Piazzetta San Mardco, Galleria Internazionale d´ Arte Modern fra 1897, rytterstatuen utenfor kirken Santi Giovanni e Paolo som er Andrea del Verrocchios minnesmerke over condottieren Bartolomeo Collenoni. Liker du shopping kan du i Venezia finne alt fra antikviteter, smykker, moter og sko. De mest eksklusive forretningene finner du ved Mercerie Calle Vallareso, Calle Frezzeria og Calle Largo 22 Marzso. Ellers er byen full av små koselige forrretninger hvor du virkelig kan gjøre mange funn.

City Guide Venezia


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Mai-oktober: 20-40 grader, juli/august varmest; oktober-mars: -5 til 15 grader. januar/februar kaldest.

 

Været i Italia - I dag !


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

 

Offisielt navn

Republikken Italia

 

Areal

294 020 km²

 

Folketall

57 mill.

 

Største byer

Roma (ca. 5 mill. innbyggere), Milano, Napoli, Torino, Palermo

 

Språk

Italiensk. Kjennskap til andre språk (som engelsk) forholdsvis dårlig utbredt.

 

Nasjonal valuta

Euro

 

Kredittkort

Visa, American Express, Diner, Cirnus. Ikke alle hotell, restauranter / butikker tar kort

 

Tips

Korrekt påkledning i kirker, dvs. ikke shorts og singlet eller for korte skjørt og bare skuldre.

 

Klima

Mai-oktober: 20-40 grader, juli/august varmest; oktober-mars: -5 til 15 grader. januar/februar kaldest

 

Helseforhold og mathygiene

Ikke nødvendig med vaksinasjoner. God standard på sykehus og legekontor. Vann fra spring kan drikkes!

 

Strøm/telefon

Strøm:230

Nesten total GSM-dekning

 

Transport

Vanlig europeisk standard. De store internasjonale bilutleiefirmaene (Avis, Hertz osv) på alle flyplasser og hovedjernbanestasjoner.

 

Statlig reise byrå

Den italienske stats turistbyrå, Norden-kontor i Stockholm.

 

Ambassade i Norge

Den italienske ambassade, Inkognitogt. 7, 0244 Oslo, Tel.: 22 55 72 50

Se:  Italian Embassy in Oslo

 

Visum

Ikke visumplikt. Husk: Gyldig ID/pass

 

Nødtelefoner

Ambassadens telefonvakt i helgene: (+39) 3470117824

Visa: 800900910 (grønt nr.), Mastercard: 800870866 (grønt nr.)

American Express (+39) 06-72282 (24 timer i døgnet)

Politi: 112,113. Ambulanse: 118, Brann: 115

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Den norske ambassade, Via delle Terme Deciane 7, 00153 Roma, 

Tel.: +39-06-571 7031. 

 

Tidsforskjell til Norge

Ingen

 

Nasjonale helligdager

6. jan., 2. påskedag, 25. apr., 1. mai, 15. aug., 1. nov., 8. des., 25. og 26. des.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Bank: 0835-1335 og 1445-1615 Butikker: 0830-1300, 1600-1930, Andre 830-1700

 

Andre opplysninger

Pass godt på verdisaker. Det finnes mange lommetyver i Italia.

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Aviser

 


 

 

Båter / Båthavner / Vannkanaler

 


 

 

Camping

 


 

 

Ferger

 


 

 

Ferieguider

 


 

 

Flyplasser

 


 

 

Fornøyelse / Kultur

 


 

 

Golf

 


 

 

Hotell

 

 


 

 

Italiensk kjøkken

 


 

 

Jernbane

 


 

 

Skiferie

 


 

 

Web-Cam

 

 

 


 

 


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no

 

 

 

 

 CruiseGuiden.no  ©