CruiseGuiden.no

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


Hjem

Velg ditt Cruise

 

CaribbeanCruise

* Antigua og Barbuda

* Barbados

* British Virgin Islands

* Canada

* Cuba - Se: CubaGuiden

* Dominikanske Rep.

* Grenada

* Martinique

* Mexico

* US Virgin Islands


DanmarkCruise

* Hirtshals

* København


FjordCruise


IshavsCruise

* Antarktis

* Grønland

* Svalbard


KanalCruise

* Göta Kanal

* Haldenvassdraget

* Telemarkskanalen


MiddelhavCruise

* Frankrike

* Italia

* Monaco

* Tunisia


NilenCruise

* Se EgyptGuiden


Nord-Atlanteren

* Island

* Færøyene


TysklandCruise

* Kiel


ØstersjøCruise

* Estland

* Åbo - på finsk: Turku

* Åland

Booking

Hotell

Feriepenger

Flybilletter

Reisebyrå-Cruise

Informasjon

Pass og Visum

Værmeldinger

Se all Skipstrafikk


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


Annonsere

Om CruiseGuiden.no


 

Kiel

 


 

 

 


 

 

Havet strekker seg helt inn til byens hjerte. Kiels største naturområde er fjorden med sine strender. Det marine bybildet med havneanlegg, store passasjerferger og enorme portalkraner på verftet - det er typisk for Kiel. Vann er Kiels element. 

Det vises tydelig i havneanleggene som stadig utvides,  i cruise&ferry-senteret, i den internasjonale havforskningen, i den høyspesialiserte marinen og i vannsporten i verdensklasse.  Schleswig-Holsteins hovedstad er en tradisjonsrik verfts- og marineby med et levende studentmiljø, barnekære mennesker og urban sjarm.

I Kiel holder delstatsregjeringen og Schleswig-Holsteins viktigste sentrum for tjenester og utdanning til. Nesten 75 % av alle arbeidstakere arbeider i disse områdene. Kiel er også et banksenter. Verftene leverer avansert skipsteknologi ”made in Kiel”.

 

 

Delstatens hovedstad ønsker å utvide seg enda mer mot havet, områdene langs fjorden skal knyttes nærmere sammen, og Kiel skal utbygges som senter for teknologi og høyere utdanning. Kiel har mye å tilby bedrifter og mennesker: medarbeidere med høy utdanning, prisgunstige næringsparker med representativ beliggenhet, en høy livskvalitet. Den som kommer til Kiel, ønsker ikke å reise herfra.

Kiel har ca. 230.000 innbyggere. Her slår industri- og kulturregionen Schleswig-Holsteins hjerte. Innbyggere og gjester fra hele verden nyter Kiels brede og allsidige kulturtilbud og en åpen, nysgjerrig og produktiv mentalitet. 

Kiel har mye å by på: teater og opera, kino og konserter, musikaler og kor, kunstgallerier, museer, botaniske hager, kulturforeninger og store fremføringer ved Schleswig-Holsteins verdensberømte musikkfestival.

En av Tysklands største flerbrukshaller er Ostseehalle i Kiel. Gjester fra Skandinavia og hele østersjøområdet har lært å sette pris på de gode handlemulighetene og underholdingstilbudet fra casino til varieté.

Daglig klapper kjempestore passasjerferger fra Norge og Sverige til kai i byens hjerte. Det vakreste skipet er „Color Fantasy“. Det forvandler fergeturer til et cruise.

 ”Havnen og sentrum” er det naturlige utgangspunktet for mange cruiseskip, og slusene i Nord-Ostsee-kanal – internasjonalt kalt „Kielerkanalen” – er porten til verdens mest traffikerte kunstige vannvei. Ferge- og fraktlinjer fra tallrike byer langs Østersjøen gjør havnen i Kiel stadig viktigere for hele regionen.

Siden marinen holdt sitt inntog i Kiel i 1865 er den blitt en tradisjonsrik del av byens „sjel“. Også etter den generelle reduseringen av militæret forblir byen det største forsvarsanlegget i delstaten, og det tyske forsvaret er en betydelig arbeidsgiver.

Internasjonale flåtebesøk understreker byens betydning som NATO-havn. Hjemstavnshavnen Kiels byvåpen pynter akterstavnen på marinens berømte skoleskip “Gorch Fock”.

I tråd med strukturendringen satser Kiel konsekvent på fremtidsteknologier som 

medisin, bioteknikk, miljøteknikk og toppmoderne trykkeriteknikk og er en pådriver for en integrering av næringsliv og forskning. Kiels 3 høyskoler har ca. 27.000 studenter. Gründerparker og forskningsparker omsetter kunnskap til innovative produkter og skaper dermed sikre arbeidsplasser. Leibniz-instituttet for havforskning, universitetets medisinske fakultet og Instituttet for verdensøkonomi setter internasjonale forskningsstandarder. 

Mer enn halvparten av delstatens IT- og multimedia- bedrifter har sin virksomhet i Kiel-regionen: perfekte forutsetninger for Kiels høyskoler som utdanner spesialiserte fagfolk for denne bransjen. Innovative produkter fra Kiel er store motorer, drivaksler,

lokomotiver, brennstoffceller, marine komponenter for medikamenter, high-tech yachts og tankskip med dobbeltskrog, systemer for tidlig varsel av tsunamier, nautiske og optiske systemer og laserapparater. I Kiel bodde, forsket og underviste berømte nobelpristagere som Max Planck og Otto Meyerhof.

 


 

 


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no

 

 

 

 

 CruiseGuiden.no  ©