CruiseGuiden.no

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


Hjem

Velg ditt Cruise

 

CaribbeanCruise

* Antigua og Barbuda

* Barbados

* British Virgin Islands

* Canada

* Cuba - Se: CubaGuiden

* Dominikanske Rep.

* Grenada

* Martinique

* Mexico

* US Virgin Islands


DanmarkCruise

* Hirtshals

* København


FjordCruise


IshavsCruise

* Antarktis

* Grønland

* Svalbard


KanalCruise

* Göta Kanal

* Haldenvassdraget

* Telemarkskanalen


MiddelhavCruise

* Frankrike

* Italia

* Monaco

* Tunisia


NilenCruise

* Se EgyptGuiden


Nord-Atlanteren

* Island

* Færøyene


TysklandCruise

* Kiel


ØstersjøCruise

* Estland

* Åbo - på finsk: Turku

* Åland

Booking

Hotell

Feriepenger

Flybilletter

Reisebyrå-Cruise

Informasjon

Pass og Visum

Værmeldinger

Se all Skipstrafikk


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


Annonsere

Om CruiseGuiden.no


 

København

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Populære feriemål i København

 

(Gå tilbake til våre Danmark-Cruise partnere for din bestilling !)

 

Dragør

Frederiksberg

Gentofte

Ishøj

Kastrup

København

Valby


 

 

 

 

Bydelskart - København

 

 

Her kan du søke gateadresse i København

 

 

Alt om København

City Guide

Wonderful Copenhagen

 


 

København

Opplev København

 

Hovedstaden i Danmark er København (Wonderful Copenhagen). Dette er landets største by (89.6 kv. km.) og har ca. (510') / 1.4 mill. innbyggere. Antall bydeler er 15. København ligger på øyene Sjælland og Amager ved sørenden av Øresund. Etter at broen over Øresund ble tatt i bruk har København og Malmö (i Sverige) kommet mye "tettere" sammen.

 

 

Broen har gjort det lettere både for svensker og nordmenn å besøke den danske hovedstaden. København er mulighetenes by og du vil her oppleve den danske gjestfrihet. Den "københavnske" befolkning byr på en herlig blanding avgodt humør og en avslappet llivsglede. København er mer kontinental enn det man kjenner fra norske byer, og dette kan for mange nordmenn oppleves som eksotisk. Her finner du et sjarmerende sentrum, et rikt kulturliv og "den lille havfrue". Byen er for den urbane turist på jakt etter liv og røre, og i København finnes alle tilbud man trenger for en vellykket ferie.

København kan by deg på mange severdigheter, som eksempelvis Amalienborgs Slott som er kongefamiliens residens. Av kulturopplevelser kan nevnes Ny Carlsberg Glypotek, som med sin enestående samling gresk, egyptisk, etruskisk og romersk kunst. Byen har et godt kulturtilbud som gir muligheten til å se oppsetninger på Det Kongelige Teater, en symfonikonsert i Tivoli eller de praktfulle samlinger kunsthåndverk i Kunstindustrimuseet.


 

 

Dragør

Dragør

 

Dragør Kommune ligger på Amagers sydlige spiss (som går under Københavns Amt) kun 12 km fra Rådhusplassen, og er kjent for sitt velbesøkte havnemiljø ved den gamle bydel, Hollenderbyen, de mange skjønne naturområder langs Amagers kyst, og ikke minst den tette tilknytning til Københavns Lufthavn i Kastrup. Dragør bykommune har ca. 14' innbyggere. Helt fra middelalderen har Dragør vært et handelssentrum. Her finnes en koselig fiskehavn, fine badeområder og flere severdigheter. Det er ferjeforbindelse med Sverige (Limhamn).

Dragør


 

Frederiksberg

Frederiksberg

 

Frederiksberg kommune ligger vest for København sentrum og er en del av hovedstaden. Her finner man Frederiksberg slott som ble påbegynt så tidlig som i 1699 av Frederik 4. Barokkhagen. Dette har vært en offentlig park siden 1849. Ble omgjort til offisersskole i 1869.


 

Gentofte

Gentofte

 

 

Gentofte kommune har et samlet areal på 2.5' hektar hvorav en sjettedel er grønne områder. I kommunen bor det ca. 68' innbyggere og kommunen har 34' husstander. Gentofte kommune ligger i Københavns amt og er en forstad til København. Her finner man bl.a. Øregård Museum - Charlottenlund Slott - Bernstorff Slott - Bellevue Teatret og mye mer.

Gentofte


 

Ishøj

Ishøj

 

Inntil 1970 bestd Ishøj av tre landsbyer som var omgittt av agerland. De eldste bygninger i Ishøj er to kirker som blev grunnlagt for ca. 800 år siden. Ishøj var i flere år et yndet jaktområde for danske konger, likesom Ishøjs jorder tjente som matkammer for den københavnske befolkning. De fleste av de grønne områder fra dengang er bevart i dag, hvor det moderne Ishøj er vokst opp tett ved vannet i Køge Bugt og hvor det vidstrakte rekreative område, Strandparken, finnes.


 

 

Kastrup

Kastrup

 

Kastrup flyplass ligger på Amager ved København og er nordens største og mest sentrale lufthavn for internasjonal flytrafikk til og fra Skandinavia. Kastrup ble åpnet som flyplass allerede 1925.


 

 

Valby

Valby

 

Valby ligger like ved Københavns Zoologiske Have, Carlsberg Museum og Royal Copenhagen. Her finnes hyggelige handleområder og et trivelig miljø.

 


 

 

 


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no

 

 

 

 

 CruiseGuiden.no  ©