CruiseGuiden.no

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


Hjem

Velg ditt Cruise

 

CaribbeanCruise

* Antigua og Barbuda

* Barbados

* British Virgin Islands

* Canada

* Cuba - Se: CubaGuiden

* Dominikanske Rep.

* Grenada

* Martinique

* Mexico

* US Virgin Islands


DanmarkCruise

* Hirtshals

* København


FjordCruise


IshavsCruise

* Antarktis

* Grønland

* Svalbard


KanalCruise

* Göta Kanal

* Haldenvassdraget

* Telemarkskanalen


MiddelhavCruise

* Frankrike

* Italia

* Monaco

* Tunisia


NilenCruise

* Se EgyptGuiden


Nord-Atlanteren

* Island

* Færøyene


TysklandCruise

* Kiel


ØstersjøCruise

* Estland

* Åbo - på finsk: Turku

* Åland

Booking

Hotell

Feriepenger

Flybilletter

Reisebyrå-Cruise

Informasjon

Pass og Visum

Værmeldinger

Se all Skipstrafikk


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


Annonsere

Om CruiseGuiden.no


 

US Virgin Islands

 Jomfruøyene

 


 

 

 


 

 

Populære feriemål

 

St. Croix

St. John

St. Thomas


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev US Virgin Islands - Jomfruøyene

 

US Virgin Islands ligger i det caribiske hav nordvest i Vestindia (64 kilometer øst fot Puerto Rico) og sørøst for Florida. De største øyene som tilhører under betegnelsen US Virgin Islands er, St. Croix - St. John - St. Thomas. I tillegg til disse er det over femti andre små øyer som hører til. Hovedstaden i US Virgin Islands ligger på St. Thomas og heter Charlotte Amalie. Dette er en nydelig by med en trivelig atmosfære. Samlet dekker de tre største øyene et areal på 344 kv. km. hvorav St. Croix er 215 kv. km. stor og derved den største. I dette området av det caribiske hav ligger øyene tett og avstanden mellom St. Thomas og St. John er kun 3 km. adskilt av Pillsbury sundet. Fra St. Thomas til St. Croix er avstanden ca. fire nautiske mil (omtrent 70 kilometer). Mellom øyene er det daglige avganger med bl.a. hurtigbåter. Som ellers på de caribiske øyer består landskapet av det man kaller subtropisk skog, og dyr/fuglearter som eksempelvis apekatter- og firfirsler - kolibri- og hauk.

Disse øyene er virkelig noen naturpærler som får den mest kresne til virkelig å kose seg. Her finnes opplevelser, attraksjoner og muligheter for mange aktiviteter. Øyene kan tilby lange hvite strender met et krystallklart- og varmt badevann. Her er det behagelige temperaturer med et gjennomsnitt på 25 grader. Det er egentlig problematisk å si nøyaktig når det er best å reise til øyområdet. Dette fordi det er gjennomgående bra hele året. Høysesong for turisme er i perioden fra desembet til mai. Noe mindre turister er det i juli - november. Av egen erfaring kan sies at månedene oktober og november er meget bra. Uansett hvor man er på US Virgin Islands er man garantert en nydelig ferietur.


 

 

St. Thomas

St. Thomas

 

St. Thomas er en fantastisk fin øy som ligger i det caribiske hav. Dette er et drømmested for den som virkelig vil ha en fin ferietur. St. Thomas med hovedstaden Charlotte Amalie (dansk) har en trivelig og "hjemmekoselig" atmosfære.

 

Charlotte Amalie - St. Thomas

 

På denne øya finnes fine opplevelser, mange attraksjoner og ikke minst nesten femti nydelige badestrender med hvit sand og helt klart vann. Her finnes bl.a. en av verdens syv beste badestrendes - Mogens-Bay, (ligger på motsatt side av hovedstaden) som strekker seg i kilometer innesrt inne i en nydelig- og vegatasjonsrik bukt.

 

Oversikt - St. Thomas

 

             

Mogens-Bay - St-Thomas    *    Mogens fra Crown Mountain   *  Mogens-Bay - St-Thomas

 

Hotellområde ved  Secret-Harbour- St. Thomas

 

St. Thomas som i kilometermål ikke er større enn 22x5 km. ligger øst for Puerto Rico ved naboøyene St. Croix og St. John. Øyas høyeste punkt er Crown Mountain (465 moh.), og må passerer når man kjører til Mogens Bay. Havnen på St. Thomas er øyas travleste område. Her kommer daglig cruisebåtene fra Miami med sine tusenvis av kjøpelystne turister. Stemningen er stor og musikken er høy og rytmisk.

 

  

Slik møtes turistene når de ankommer med cruisebåter til  St. Thomas

 

St. Thomas bærer et sterkt preg på at byen i sin tid bygd av danskene. Overalt finnes både gater- og forretninger med danske navn. Her finnes "Strandvejen - Krystal Gade - Bager Hansen - Sotmesteren" og mange flere. Selv på torvet midt i byen i byen minnes man på København. Her er det plassert en kopi av "Den lille havfrue" som betrektes av turister fra hele verden.

 

Danskenes "Lille-Havfrue" er på plass i Charlotte Amalie - St. Thomas

 

Her finnes fine, gamle og danske bygninger, som eksempelvis det lille museet - Haagensen House  - som var bostedet til en dansk bankdirektør. I tillegg til dette finnes severdigheter som eksempelvis - kirke fra 1660 - en synagoge (1830) - Fort Christian (1675). For den som liker shopping er S. Thomas et eldorado. Her finnes nesten alt man kan tenke seg av klær. sko, skinn, gull osv.

 

 

Forretninger på St. Thomas

 

Shoppingsenter ved havnen på St. Thomas

 

Det eneste som gjelder på St Thomas er å holde plastkortet et sted så det ikke går tomt. På St. Thomas er man garantert en nydelig ferietur.


 

 

St. John

St. John

 

St. John er den minste av de tre øyene og dekker et areal på ca. femti kvadratkilometer. Dette er den øya som ligger nærmest St. Thomas, med kun tre kilometers avstand og bare adskilt av Pillsbury sundet.

 

   

 

   

 

Her finnes byen Cruz Bay hvor de fleste av innbyggerne holder til. St. John er et nydelig naturområde, og 3/4 av denne øya er "avsatt" til nasjonalpark. Resten av øyområdet er tilrettelagt som ferieområde. Det høyeste punk på St. John er i Bordeauxfjellet med 383 moh.

Av severdigheter- og opplevelser kan nevnes Annabergplantasjen - Sukkermøllen (ca.1700) Trunk Bay - Reef Bay - Honeymoon Beach. På St. John er man garantert en nydelig ferietur.


 

 

St. Croix

St. Croix

 

St. Croix (S.Croy) er den største øya av US Virgin Islands og dekker et areal på 215 kv. km. Her finnes åskammer med grønn- og frodig vegetasjon i vest), steinete områder (i øst), fine  strandområder med lysegrønt- og klart vann og en rolig atmosfære.

 

Småbåthavn

 

   

 

På denne øye som tidligere hadde en stor mengde med sykkerplantasjer kan man oppleve både de gamle arbeiderboligene og vindmøllene som den gang var i bruk. St. Croix har som St. Thomas vært dominert av danskene og dette setter fortsatt et stort preg på øya. Her finnes Christiansværn Fort som ble bygd av danskene i ca. 1775. Dette ble bygd på fundamentet av et tidligere fransk fort (1645), og hvor man den dag i dag kan se både celler, underjordiske straffehull og en gammel kanon. Christiansted (øyas "hovedstad" hevdes av mange å være den peneste byen i hele caribien, og her kan man se gamle danskbygde hus med rød takstein iåsene over byen.

Havneområdet på St. Croix er tilrettelagt for å kunne ta i mot turister som ankommer i de fine cruise-skipene. Noen kan legge til kai, men de større må ankre opp i havnebassenget. Av attreaksjoner og severdigheter kan nevnes - den fine nasjonalparken - tollkontoret - Steeple House (bygd som kirke ca. 1735) er må museeum - Sandy Point (eggleggingsområde for havskilpadder). På St. John er man garantert en nydelig ferietur.


 

 

Kart

Kart

 

 


 

 

Klima

Klima

 

Været - I dag !

 

Christiansted

(Representativt for øyene)

Jan

Feb

Mars

April

Mai

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

22

22

22

23

23

25

25

25

24

24

23

22

Max. Temp.

29

29

29

30

31

31

31

32

31

31

30

29

Soltimer

258

236

274

251

246

222

239

262

226

227

227

238

Nedbørsdager

6

5

4

6

7

7

9

9

11

9

9

8

Vanntemp.

26

26

26

26

26

27

27

28

27

28

28

27


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

US Virgin Islands

 

Areal

344 kv. km.

 

Folketall

Ca. 135' - hvorav ca.  75% med afrikansk opprinnelse, ca. 13% fra amerika og ca. 5% fra Puerto Rico. I tillegg til dette er den en god del dansker og franskmenn.

 

Største byer

Charlotte Amalie - beliggende på St. Thomas.

 

Språk

Engelsk med tillegg av både kreolsk, spansk, fransk og litt dansk.

 

Religion

Baptister - Katolikker - samt medlemmer av den episkopale kirke.

 

Valuta

USD

 

Kredittkort

Alle

 

Klima

Typisk caribisk klima. Varmt og godt.

 

Helseforhold og mathygiene

Bra, men vær obs på drikkevannet. Drikk alltid vann på flaske. Ikke bruk isbiter annet enn fra flaskevann. Ta kontakt med det lokale helsekontor for informasjon vedrørende behovet for vaksinasjon ved utenlandsreise. Pass deg for sola, den er sterk her nede.

 

Visum

Nordmenn behøver ikke visum for opphold på øygruppen i inntil 90 dager. Husk: Pass må være gyldig i minimum 6-måneder etter endt opphold.

 

Tidsforskjell til Norge

5 timer

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Ferieguider og Informasjon

 

 


 

 


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no

 

 

 

 

 CruiseGuiden.no  ©